keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Normandia, Ranska

Heii! Eli päätin nyt kirjottaa ensin Normandiasta, jotta nää menis edes vähän loogisessa järjestyksessä. Nä kuvat on muuten  vähän oudossa järjestyksessä, mutta koittakaa kestää!

 Kaupunki nimeltä Bayeux, jossa nukuttiin Pariisin jälkeen seuraavat kolme yötä. Tosi pieni mutta tunnelmallinen paikka.

 Omaha beach, josta siis Usan joukot hyökkäsivät Normandiaan toisen maailmansodan aikana. Turisteja tällä rannalla oli paljon nimenomaan Usasta ja tavattiinkin yks sellainen nainen, jonka äiti oli toiminut kyseisellä rannalla sairaanhoitajana maihinnousun aikaan.
 Luonnonmuodostelma Etretat, joka oli tosi hieno varsinkin paikanpäällä. Noita kaiteita tuolla ylhäällä vaan oli melko vähän, ja ihmiset melko kylmäpäisesti kävivät ottamassa kuvia tuolta reunoilta.





 Arromanches, joka oli taas ranta, josta Britit hyökkäsivät. Sen vieressä toimi toinen tällainen pieni ja viihtyisä kaupunki.
 Amerikkalaisten hautausmaa, jota pidetään aina tosi hyvässä kunnossa, esim nurmet aina leikattu ja ristit ihan puhtaanvalkoiset.





 Tää teksti luki kaikissa niissä haudoissa, joiden uhrien henkilöllisyyttä ei oltu saatu jälkeenpäin selvitettyä.
 Ruokapaikkoja oli lounasaikaan aina tosi vähän, ja yhtenä päivänä ei löydetty muita kun tää quickburger.


 Juno beach, joka oli siis ns. kanadalaisten ranta.


 Saksalaisten hautausmaa, johon on siis haudattu kaikki maihinnousussa kuolleiden saksalaisten ruumiit.

Ja tää viimeinen kuva on vielä Omaha beachiltä, josta näkyy kuinka laaja se ranta oikeesti oli. Voitte kuvitella, kuinka vaikeaa on ollut tosta merenkautta hyökätä, kun ranta on noin valtava. Varsinkin, kun tossa kuvassa mun selän takana oli sellainen vähän jyrkempi seinämä, josta on ollut helppo ampua. Kuulemma tossa hyökkäyksessä ensimmäiset 20 minuuttia oli ollut tosi raakaa. Mutta toisaalta oli mielenkiintoista kuulla noista jutuista vähän tarkemmin, ja muutenkin meijän reissu kokonaisuudessaan oli tosi mielenkiintoinen ja hieno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti